translate this:)

18 Temmuz 2013 Perşembe

YAKINDA MEMLEKETİME "UÇABİLECEĞİM":))


Merhaba:)
Bu benim için büyük ama ülkemiz ve dünya için daha büyük bir adım:)
Şükürler olsun senelerdir sürüncemede kalan havalimanımız bitecek az kaldı...

Ordu-Giresun arasına yapılacak olan bu pistin adı "ORDU-GİRESUN HAVALANI" olacak gibi gözüküyor. Evet çok yaratıcı değil, olmasında zaten, yaratmak adına batıranlar oldu, orijinal bi adı olmasın ne olur!. Benim iki fikrim var soran olursa:) Eğer yerel bir şey olması gerekiyorsa "Fındık Uluslararası Havalimanı" çok şirin değil miiiii:) diğeri de "Karadeniz Uluslararası Havalimanı" yetti gitti:)

Tüm milletin hizmetine girecek fakat en çok duayı Ordulu,Giresunlu arkadaşlar ve yabancı turistler edecek. Neden mi? UÇAK neden tercih edilir? Çünkü saatten, yoldan tasarruf dolayısıyla bedensel ve zihinsel göçme yaşamamaktır amaç. Hani saatlerce süren kara yolculuğundan sonra bacaklarda bir karıncalanma, şişme, kendini tanıyamama hele varis vb. sorunları olanlar için dünyaya küsme sebebidir "uzak mesafeli otobüs yolculuğu" ...

Ee tabi bir de rahatsız arkadaşlar vardır "mola olsa da tuvalete gitsek", "off çok susadım ama içersem çişim gelir, kaç saat kaldı ki molaya:S ?" diye düşünen:))
Şu an İzmir'den havayolu ile Samsun'a ya da Trabzon'a gelip, memleketime ulaşmak için yaklaşık 3 saat de karayolu çekiyorum, bu uçuş bana yaklaşık 5 saate mal oluyor...Benim yolculuğum biniş-varış şeklinde gerçekleşemedi şimdiye kadar, şükürler olsun son bulacak bu...

Dün okuduğum haber beni iki kere mutlu etti, ülkemiz ve Avrupa için ilk, dünya için 4. "deniz üzerine yapılan havaalanı" olacak.. Yok yok HAVALİMANI diyeyim en iyisi:) ehehhe..

Bu beni biraz korkutuyor aslında, tek tesellim pilotların çoğunun yabancı olacağı, geri kalan kontenjanı da Laz pilotların doldurma ihtimalinin düşük(!) :S olacağıdır...(inşallah)
Karadeniz insanı olarak bizim ne yapacağımız belli olmaz, bizim kafalar farklı çalışır, biraz rahatsız olabiliriz. "Hadi bi serinleyin" deyip uçağın burnunu ya da kıçını denize sokabilir, kendi daralırsa kapı pencere açabilir, uzun mesafeli uçuşlarda ihtiyaç molası verebilir :D
Şaka maka birkaç foto paylaşayım sizinle:)


Varış noktası ne olursa olsun mesafeniz kısa olsun:)
Mutlu kalın...

8 yorum:

  1. allaa allaa çok şaşırdım. Yatırımcısı kim acaba? benim merak ettiğim Karada yer mi kalmamış ki denize yapıyorlar? Bana biraz tehlikeli geldiği için güven vermedi valla :)) Ama deniz yada kara bir yere yapsınlarda havaalanını bir saatte izmirde olasın güzellik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım benim bizim oralarda düz alan bulmak zor:) dağlar kıyının hemen gerisinden başladığı için:)) mecburiyetten yani yoksa ben de bizim ülkenin bu gibi marjinal şeyleri kaldırıp kaldıramayacağı konusunda kararsızım.. teşekkür ederim inş artık yollar kısalacak:)

      Sil
  2. Cumbul loop denize inme intimalin yer ben Samsuna iner buraya inmem efem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O ihtimal samsuna inerken de var ki:) hem sudan korksak balik yemezdik:p ne diim bise bulamadim,sana kalmis:)

      Sil
  3. wooow! bilmiyordum bunu! harika olmuş ama ben çok korkarım oraya inmeye!
    takipteyim şeker, öpücükler!

    YanıtlaSil
  4. Bahsettigin isimlerden birisi de or-gi olmalı :p sırf trabzona git gel yapmamak için uçak kullanmıyoruz çoğu zaman. giresunlular olarak dört gözle beklemedeyizz : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen cnm:)ben samsunun yollarını çok çektim mecbur kaldığım için.. Burada hoşgeldin, yine beklerim yazılarıma;) hemşehri sayılırız hep destek tam destek:D

      Sil