translate this:)

13 Mart 2013 Çarşamba

ANTİpatik İNSAN TİPleri

Oy blogsever dostum dostum
Yoldan geldim yorgunum...

diyerek başlamak istedim bu gün...Haftasonu İzmir'deydim..Pazar günü hava nasıl güzeldi! sanki bahar değil, yazdan kalma da değil:) daha çok yaz provası gibi bir gündü.

Ne yazık ki her güzel şeyin sonu olduğundan bu da bitti:( İnsanoğlunun kaderi bu, yoksa kovulmak yerine sonsuza kadar Cennette yaşardık.. Bir elma değil de başka şeyler şimdi sebep..değil mi?

Neyse..Bitmek tükenmek bilmeyen yollardan, yan koltuktaki şahsına münhasır insanlardan gına geldiğinden sizinle de paylaşmak istedim..
Nefret edilesi, boğazlanası hatta bazen soyu tükenesi dediğimiz insanlar vardır ya..
Bu yazıyla onları bi araya topladık ve bir törenle yakıcaz, kurtulacağız yani:) Eğer unuttuklarım olursa lütfen siz de ekleme yapın olur mu? Keşke soykırım filan yapılabilse bunlara, heheheh..Başlıyorum...

1.YERE TÜKÜREN İNSAN ARTIĞI
Ya sen nası bir mahlukatsın..Allahım bunu neden yarattın demek istiyorum da sual olunmaz biliyorum. Yani insanı günaha sokmaktan ve de yere baka baka yürümemize sebep olmaktan başka ne işe yararsın ki? Hayır bizim mi balgam atma ihtiyacımız çok fazla diğer milletlere göre? Yani yurt dışına çıkmış herkes sokakların temizliğinden bahsediyor da onlar insansa sen nesin tükürük bezinden oluşan basit bir organizma mı??
Ya çöp görmeye dayanıyor da insan, taze çıkarılmış yoğun salgıya kat-la-na-mı-yo-rum! IYYYH, pis!!! 



2.NON-STOP BURUN ÇEKEN MAHLUKAT
Evet okuması zor bir yazı olacak ama bu yazının tüm sorumlusu beni yolda rahatsız eden insanlar..Topunuza belediye baksın, Sadettin Teksoy size kıl olsun inşallah! Daha ne diim:)))
Ya kardeşim özellikle kütüphanede, sınavda, ya da senden kaçamayacağım yerlerde karşıma çıkmak zorunda mısın? Yemin ediyorum bu işkenceye maruz kalanlar diğer tarafta ödüllendirilir..
Hayır burnun akmıyor, nerden mi biliyorum? Öyle olsa sana uzattığım (kibarca) kağıt mendili alırsın da ondan dana! Teşekkür ediyosun bi de utanmadan, ya hadi farkında değilsin(!) biri sana bu hareketi yapıosa anla ki Rahatsızlık veriyosun! Anlayışının bu kadar kıt olmasını burnundan akanın su değil de beyin olduğuna bağladık, sen ne dersin? :D




3.ÖKSÜRÜĞÜNÜ SADAKA SANAN TİP
Neden böyle dedim? Çünkü öksürürken elinin yalnızca birini barikat yapmayanların tek sebebi bu olabilir...Aslında iyi bir şey yaptığını ve senin de faydalanmanı istemese yüzüne yüzüne bu kadar hönkürmez herhalde...Paylaşmak güzel şey(!) de ben senin ciğerlerinden yırtarcasına çıkardığın hatta bazen de tükürükle süslediğin havayı istemem teşekkür ederim.. Bu varlıklar tedavülden kalksın lütfen.. Zira hepimiz KBB(kulak-burun-boğaz) uzmanı olucaz!
Otobüsün servisinde bi teyze vardı, birkaç sıra arkamda olmasına rağmen hissettim rüzgarını..Hasta olabilirsin, nefes alamıyorsun tamam da kapalı alanda bari biraz Adab-ı Muaşeret ya Allah rızası için! Bilmeyenler ya da zor olduğunu düşünenler için tarif edeyim; tek elini ağzına yaklaştırıyorsun,tamamen kapaman gerekmiyor, hepsi bu kadar...

4.YERİNİ BİLMEYENLER
Otobüs yolculuklarında özellikle başıma gelir.. Zaten otobüs yolculuğundan nefret ediyorum.Genelde konuşmayı da tercih etmem yanımdakiyle.Mecburiyetle sıklığı artan bu seyahatlerde artık sohbetler de sıkıcı gelmeye başladı. 
Neyse...Ben nereye bilet alırsam orada oturan olur mutlaka..Hadi koridor tarafına oturan arkadaşa lafım yok(pek tercih edilmez ya hani) o yer konusunda ısrarcı değildir, koltuğu cam/koridor mu bilmiyordur. Ama diğerleri öyle mi:) uyanıklılık yapmaya çalışıyor herhalde diye düşünmüyo değilim bazen. Hani olur da boş yere oturursa,camı kaparım;) ihtimaline karşı mı yapıyosun bunu:)
Ben şu cümleyi kurmaktan bıktım."Geçebilir miyim, cam kenarı almıştım" ya da "benim koltuk numaram 32, koridor, sizinki cam kenarı galiba" Merak ediyorum cidden, bir ben mi bakıyorum nerede oturacağıma ya da bileti satan arkadaşlar sadece bana mı söylüyor cam kenarı mı koridor mu? Tabiki hayır..Yerlerini bile bulamayan üstün zekalılara denk gelmek zorunda mıyım?

5.DİKKAT UYUYAN VAR
Özellikle gece yolculukları çok sinir bozucu..Mesela ben sabah birkaç saat uykuyla işe gelmek durumundayım. Pazar sabahtan gelemem çünkü buradan İzmire gittiğime değmiyor..bir gece için mi gideyim aşkolsun:( Neyse..Horlayanları saymıyorum:) Gece uykunun en tatlı yerinde muavini çağırmak için başının üstündeki uyarı lambasına basmayıp "bakar mısınız bakar mısınız" diye seslenenler! Ey rabbim akıl dağıtırken şemsiyesini açanlar! Siz uyurken tepenizde kese kağıdı,palon patlatsınlar inşallah!
Ya da uykusu geldiğini anlayamadan(!) uykuya dalanlar..Sizden televizyonunuzu kapamanızı istemek sanırım atomu parçalamanızı istemekle aynı şey olur..Ya gecenin karanlığında gözümü alıyorsunuz bari parlaklığını azaltın tv'nizin..Gerçi daha emekleyemenden koşmasını istemek gibi bir şey oldu bu:S 
Ya bangır bangır müzik dinleyene ne demeli, kulaklık denilen şey bir sen duyasın diye yapılmış dışarıdan gelen sesleri engellesin diye değil..Yani bazıları öyle gürültülü müzikler dinliyor ki sesi açmasa bile gürültü kirliliği..Herkesin zevki kendine tamam,ama sınırları aşıyorsunuz insan olun biraz..Çok mu zor biraz saygılı olmak..




6.HUYSUZ BACAKLILAR
Sizin de başınıza gelmiştir trende,otobüste,uçakta..Hani şu bacakları çok uzun olmadığı halde (valla uzun adamlar yapmıyo bunu, tecrübeyle sabittir) arkanızda oturanın sanki sıkışmışçasına sizin koltuğunuza dayaması daha doğrusu arkadan itmesi...Evet resmen itiyor, yaşamışsınızdır mutlaka.. Nası bir ruh halidir o, utandığımdan dönüp bakamıyorum, bazen nutkum tutuluyo, muhatap olmamak için bişe diyemiyorum da..Be rahatsız madem oturma o zaman ayakta dur. Edebinle otur ya, rahat etmek için yapıyosan da önündekine yazık, empati yoksunu!
Hayır dönüp arkamı desem ne olacak sanki bi daha yapmıcak mı?Eminim 5 dk sonra yine yapacak, o kadar düşünce olsa baştan yapmaz ...




7.HAMURU GEVŞEK OLANLAR
Bunu neden dedim? Hani bazıları tek koltuğa iki koltuk parası verdiğini sanır da, salınır salınır, yayılır da yayılır ya işte onları tanımlamak için doğru bir tasvir gibi geldi bana. Yine olaya iyi tarafından bakmaya çalışıp aslında onların bir suçu yok mayaları bozuk demeye getiriyorum, bi onlar bi de alkol şişede durduğu gibi durmuyor:))
Yahu kardeşim sen ne yüzsüz ne utanmaz bir şeysin? Karşındaki sesini çıkarmıyo diye işgal etmek zorunda mısın yerini?:D soyunur dökünür utanmasa kucağıma atacak eşyalarını.Ben ne kadar dikkat edersem karşımdaki bu durumdan o kadar faydalanıyor, mesela ben çantamı kucağıma alırım ya da başımızın üstündeki rafa koyarım fakat hanfendi yanına koyduğunu sanır... Hayır nereye koyuyosun zaten koltuğu kaplıyosun, arada ne bosluk var ne de fazladan yer. Tamam belki ben biraz huysuzum bu konuda ama ben de eşyalarının üzerine yayılsam, çantanı ezsem daha mı hoşuna gider?

Neyse daha fazla dayanamayacağım..Sizin de hoşlanmadığınız insan halleri varsa yazalım rahatlayalım:) Burada paylaşarak toplu katliam yaptığımızı ve dünyayı daha yaşanılası bir yer haline getirdiğimizi farz edelim :P

Hayatınızın her anında saygılı, empati yapabilen insanlarla karşılaşın inşallah:)
Görüşmek üzere...


6 yorum:

  1. hahaha tespitler on numara olmuş resimlerde cuk diye oturmuş özellikle burun çeken yazısının altında ki bebeğe çok güldüm :) Bu sebeplerden dolayı otobüslerden nefret ettim zaten yol bitmek bilmiyor bana da mutlaka böyle enteresanlar denk geliyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. DİMİ CANIM YA..otobüslere mecburum malesef..

      Sil
  2. empati yapamayan güruh diyebilir ve verdiğin örneklere , 1+....ilave edbilirim ama yapmayacağım , çünkü sen güzel yazmışsın:)Anlatsan da anlamazlar gerçi ama...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. söyle söyle:) merak ettim:) eklemek bedava:P

      Sil
  3. o çok uyuyanlardan biri de benim:)

    YanıtlaSil